Bulkwaar! Alle voedingsproducten worden dus bewaard in silo’s, schepbakken en hygiënisch afgeschermde bakken. Je kan met behulp van een schep de gewenste hoeveelheid van een product in je zelf meegebrachte container brengen. In 4 gemakkelijke stappen ben je op weg naar een leven zonder of minder afval!

Stap 1

Neem je container mee naar de winkel of koop hem bij Modest.

Stap 2

Zet je container op de weegschaal en druk op de knop. Er komt een etiket uit de weegschaal waarop het gewicht staat van deze container. Kleef dit op de container.

Stap 3

Vul je container met een product naar keuze.

Stap 4

Aan de kassa scannen we het etiket in. Zo kunnen we het gewicht van je container aftrekken van het totale gewicht. Klaar is Kees (of Miep)!

Naast de verpakkingsvrije producten die men kan kopen bij Modest, zullen deze hoofdzakelijk bio, lokaal, fair en ecologisch zijn. Lokale of regionale producten zullen steeds voorrang krijgen. Op die manier steunen we de lokale economie en promoten we de korte keten. Biologische voeding/producten zijn niet alleen gezonder voor ons lichaam maar ook een meerwaarde voor de landbouw.

De 3 pijlers van Modest:

Minder afval
Biologische
Lokale voeding

Het concept van Modest is gestoeld op 3 belangrijke pijlers:
minder afval, biologische en lokale voeding.

Modest is een verpakkingsvrije winkel in Oostende. We willen zowel de Oostendenaar als ook de bezoekers aansporen tot een verpakkingsvrij(er) leven. Dit nieuwe concept zou hen een kans moeten aanbieden om naar een milieubewuste levensstijl over te stappen maar zonder in te boeten aan kwaliteit en levensgenot! We zijn ervan overtuigd dat verpakking niet alleen belastend is voor het milieu, maar dat het tevens een verspilling is. Bewuster consumeren en het genot van gezonde en natuurlijke producten staan bij ons centraal.

Aangename kennismaking! Wij staan dagelijks klaar om jullie te helpen in de winkel. Je kan bij ons terecht met al jullie vragen rond verpakkingsvrij leven en gezonde biologische voeding!

Zero waste oostende

Donal Riordan
zaakvoerder | winkelbediende | aanspreekpunt

Laura De Coeyer
adviseur | winkelbediende | blogster

Ingrid Pattyn
aanspreekpunt DIY Zero Waste | algemene ondersteuning

Vincent Le Berre
Lekker eten… Yummy

Simon Vanreusel
biologische groenten en fruit

Close
Close
Sign in